Договор с американската лобистка компания M&M на стойност 100 000 долара е

...
Договор с американската лобистка компания M&M на стойност 100 000 долара е
Коментари Харесай

100 000 долара за подмазване на САЩ? Ето какво пише в договора на ПП с лобистката фирма

Договор с американската лобистка компания M&M на стойност 100 000 $ е сключила " Продължаваме промяната ". През 2017 година M&M е лобирала за " банката на Путин " VTB. Нейните притежатели са финансирали акцията на сенатора Менендез, който беше заловен с кюлчета и упрекнат в корупция ".

Това заяви в своя Facebook профил сайтът BIRD, който разгласява съглашението сред партията и компанията, както и записа в регистъра на задграничните сътрудници на Държавния департамент..

Договорът е подписан на 22 декември 2023 година. От страна на " Продължаваме промяната " е подписан от съпредседателя на партията - Асен Василев, а компанията се съставлява от президента ѝ Майк Манатос, разяснява " ".

Според контракта лобистите би трябвало да работят за положителните връзки сред България и Съединени американски щати. Някои от аспектите, които включва работата на M&M, са:

- разпространение на редица аспекти от двустранните връзки сред Съединени американски щати и България пред високопоставени US лица - политици, авторитетни при формулирането на политиката на САЩ;
- подпомагане за обезпечаване на срещи с високопоставени американски политици в администрацията и в Конгреса;
разбор и насоки на политиката на Съединени американски щати по въпроси от голяма важност за България;
- Плащането е на две вноски от по 50 000 $, като първото към този момент е направено още с подписването на съглашението. Второто би трябвало да се случи на 1 февруари. Договорът е със период 29 февруари, само че страните могат да го продължат при предпочитание.

До момента не е известно друга политическа мощ да е плащала за американски лобисти. Според ЗПП " политическите партии разходват средствата си за подготовка и присъединяване в избори, за обезпечаване работата на партийните структури, за организационни разноски по осъществяване на мероприятия и за други присъщи за активността на партията разноски ". Договорите, в това число за реклама, би трябвало обаче да се разгласяват.

" Лобистката компания М&М не е коя да е. През 2017 година е лобирала за " банката на Путин " VTB. Нейните притежатели са финансирали акцията на сенатора Менендез, който беше заловен с кюлчета и упрекнат в корупция ", оповестява още BIRD.

Подобна процедура е нещо всекидневно и изключително в американската столица има стотици компании, които се занимават с това " да отворят подобаващите порти " в администрацията, да убедят конгресмени, сенатори и основни чиновници да одобряват и изслушат посетители или да се срещнат с отчет или информация. Тези компании приготвят такива документи, знаейки по какъв начин тъкмо би трябвало да се направи това за Съединени американски щати.

От обществената информация за компанията, оповестена на уеб страницата ѝ, се вижда, че " Манатос и Манатос " е учредена през 1983 година от Андрю Манатос и татко му Майк. Преди основаването на компанията бащата работи в администрациите на президентите Джон Кенеди и Линдън Джонсън, а синът - за Джонсън и Джими Картър.

През 2017 година компанията е лобирала апропо и за съветската държавна банка " Внешторгбанк " (ВТБ). Тя беше една от глобените от Европейския съюз след началото на войната в Украйна, откакто се разбра, че банката е финансирала частната военноохранителна организация " Конвой ", основана в незаконно анексирания полуостров Крим. Собствениците на банката пък са финансирали акцията на сенатора Боб Менендес, който беше упрекнат в корупция.

Официална позиция от страна на " Продължаваме промяната " за аргументите за сключването на контракта към този миг към момента няма.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР